Header image  
Salt - wellness og velvære  
line decor
  Tilbage til forsiden:    | Salt | Badesalt | Salt Skrub | Saltbar | Producenterne | Forhandlerne | 
line decor
   
 
 
  Salt Skrub

Salt skrub er en blanding af Havsalt og Olie. Konsistensen er nærmest grødet, men i modsætning til badesalt kan salt skrub med fordel bruges i forbindelse med et brusebad. Produktet hedder på korrekt dansk, salt skrub men den engelske betegnelse salt scrub anvendes i lige så høj grad af producenterne.

Anvendelse.
Salt skrub er ikke en sæbe men et rense og hudplejeprodukt. I forbindelse med et brusebad vaskes hår og hud med den sæbe, du normalt bruger. Skyld derefter shampoo, balsam og sæbe af kroppen og gør klar til salt skrubben. Rør godt rundt i salt skrubben med en ske og undgå for alt i verden at bruge fingrene. Salt skrub indeholder ikke konserveringsmidler og selv tilsyneladende rene fingre indeholder tilstrækkelig mange bakterier som kan ”smitte” salt skrubben. Du tager en spiseskefuld salt skrub som slås af i hænderne, de områder af huden som trænger til pleje eller behandling masseres nu med den halvopløste salt skrub i cirkulære bevægelser. De første par bevægelser kan virke lidt hårde for huden, da saltet stadig har sin krystallinske form, men derefter er det 100% velvære.

Når behandlingen er afsluttet, skylles huden i lunkent vand uden brug af sæbe, da den opløser olien. Huden er nu blød og glat, da de døde hudceller er forsvundet og hudens porre fyldt med den plejende olie. Det er derfor ikke nødvendigt at smøre de behandlede hudområder med creme eller lotion for at give huden den mistede fugtighed tilbage.

Huden består af tre lag. Underhud, læderhud og overhuden og en hudcelles liv starter i underhuden og vil i dens ca. 2 måneder lange liv bevæge sig fra underhuden til overhuden, hvor den udskødes fra kroppen. Hudcellerne er imidlertid så små, at vi ikke umiddelbart kan se dem, men hver gang vi rører vores hud eller vores tøj glider hen over huden raspes de døde hudceller af kroppen.

Salt Skrub anvendes ideelt et par gange om ugen. Salt Skrub fjerner de døde hudceller, som får vores hud til at føles tør, ru, grå, mat, kedelig og samtidig erstatter den, den fugtighedscreme du normalt skulle bruge på de områder af kroppen. Efter en behandling med salt skrub føles huden jævn, fin og glat som en barnenumse (undskyld udtrykket). Salt skrub bør ikke anvendes i ansigtet, på halsen eller på andre følsomme områder af huden. Effekten er for kraftig og salt skrubben vil skade den meget tynde hud.